Κάντε κλίκ για να κατεβάσετε το αρχείο
Υπο επανέκδοση
Κάντε κλίκ για να κατεβάσετε το αρχείο
Δράση:
Ψηφιακή ή Έντυπη
Επανέκδοση Έργου
Dott. ΠΕΡΣΕΑ ΑΘΗΝΑΙΟΥ
 
 
mouseio
agathonisi
leros
 
epimenoume ellada
 Akropolis Live Streaming Camera

www.hellenic-foundation.gr
ΙΔΡΥΤΗΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ

High Definition Live Streaming Camera

Το βράδυ της 17 Φεβρουαρίου 2008, μέσα στην Χιονοθύελλα που εμαίνετο η webcam 1 Του Ιδρύματος Ελληνισμού «είδε» και αποτύπωσε ένα μοναδικό φαινόμενο:

Για την Ακρόπολη η Βιβλιογραφία (*) αναφέρει: «Ο Ιερός Βράχος, το σύμβολο του Πολιτισμού μας, φέρει μέσα του από τα βάθη των αιώνων συγκλονιστικά μυστικά. Μυστικά που…αποκαλύπτουν την ιερή του δύναμη. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. Ιερή Γεωμετρία της Ακρόπολης, οι υπόγειοι ναοί, και τα κριμένα αγάλματα, οι Φύλακες μιας μυστικής Παράδοσης,… η αδιαμφισβήτητη Ελληνικότητα του Ιερού Βράχου, η μοναδική μυστικιστική σχέση των Ελλήνων με αυτόν…»

Μια άλλη «Ερμηνεία» της Φωτογραφίας θα μπορούσε να είναι ότι η υψηλή τεχνολογία της Webcam μπερδεύτηκε από τις διαθλάσεις του φωτός στα κρύσταλλα του χιονιού που έπεφταν και δεν αποτύπωσε ένα πραγματικό φαινόμενο άλλα μια εικονική πραγματικότητα. Η ερμηνεία αυτή ικανοποιεί τους πραγματιστές, αυτούς που δεν αποδέχονται το μεταφυσικό και το Θεϊκό.

(*) Ιωάννης Γιαννόπουλος, Εκδόσεις ΕΣΟΤΡΟΠΟΝ 2001, «Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΒΡΑΧΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΟΥ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ» σελ.310

Σχόλιο: Οι Κανονικές Κατανομές (normal Distribution) που αποτυπώνονται στην φωτογραφία, έχουν ελάχιστη πιθανότητα να είναι διαθλάσεις φωτός πάνω στην τυχαία (Random) πτώση των νυφάδων - κρύσταλλων του χιονιού, ενώ έχουν πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να αποτελούν ενεργειακά πεδία, τα οποία αποτυπώνονται καθώς το χιόνι επενεργεί ως σκιαγραφικό υγρό στον… αξονικό τομογράφο της Webcam.

H Αλήθεια ούτως η άλλως επαφίεται στην αφαιρετική ικανότητα και στην ψυχή των Ανθρώπων. !ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Προσκύνημα για κάθε εραστή του ωραίου

Ακρόπολις. Το «δαιμόνιον πτολίεθρον» της «Ιοστέφανης Αθήνας» κατά τόν Πίνδαρο. «Το ωραιότερο βάθρο που οι περασμένοι αιώνες έστησαν τό άγαλμα της ανθρωπότητος», κατά τον Λαμαρτίνο.

Άκρον και πόλις, λέξεις ελληνικές........ Χαρακτηρίζουν το υψηλότερο σημείο της Πόλης , που χρησιμεύει ως φρούριο. Το οχυρό σημείο και μεταφορικά το προπύργιο, δηλαδή κάτι που αξίζει να υπερασπιστείς. Η λέξη Ακρόπολις με «Α» κεφαλαίο δηλώνει σε όλες τις γλώσσες του κόσμου την Ακρόπολη των Αθηνών , την πιο φημισμένη Ακρόπολη, την κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού.

Ακρόπολις : «τόπος σπερματικός» για τους Έλληνες, «χώρος ταύτισης και αυτογνωσίας» (Παπαγεωργίου - Βενετάς ). Φωτεινό ορόσημο , «σέβας , προσκύνημα Ψυχής και ανάταση αιώνων.» (**)

(**) Άρτεμις Σκουμπουρδή, Αθήνα Μια Πόλη Μαγική, (Αθήνα 2006, εκδόσεις Ι. Σιδέρης) , σελ.89
2006 ©             Αρχική          Εκδόσεις-Βιβλία(Downloads)         Webcams         Συνδέσεις           Επικοινωνία          Δελτίο Τύπου
 

Akropolis Live Cam

Akropolis

 


Adrianou Gate Live Cam

Olympieion

 


Saronikos - Island of Hydra Gate Live Cam

Saronikos - Island of Hydra

 
 

Skopelos Glossa Live Cam

Skopelos Glossa

 


Skopelos Glossa Live Cam

Skopelos Heritage Muceum

 


Skopelos Glossa Loutraki Live Cam

Glossa Skopelos: The Port of Loutraki

 


Skopelos Glossa Live Cam

Skopelos "Chora" - The Capital